[ad_1]
مدیر اجراییسازی ستاد نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه از 13 دستگاه درخواست شد تا عملکرد خود را در حوزه اقتصاد مقاومتی ارائه دهند، گفت: از این تعداد سه دستگاه تاکنون گزارشهای خود را ارائه نکردهاند.
به گزارش ایسنا، مجتبی طاووسی روز سهشنبه، 25 مهرماه در نشست بررسی عملکرد دستگاهها در حوزه اقتصاد مقاومتی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، ، افزود: نقشه جامع علمی کشور در حوزه اقتصاد دانشبنیان در حوزه جهت دادن به چرخه علم و فناوری و نوآوری، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری و دستور اجرایی سیاست کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی رییسجمهور نقشهایی را ایفا میکند.
وی اقتصاد متکی بر دانش و فناوری، پیشتازی اقتصاد دانشبنیان و پیادهسازی نقشه جامع علمی کشور و محور قرار دادن رشد بهرهوری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید را از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری دانست و یادآور شد: بر اساس دستور اجرایی سیاست کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی رییسجمهور، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت علمی و وزارت علوم باید در خصوص ساماندهی نظام ملی نوآوری و اجرای نقشه علمی کشور در جهت توسعه اقتصاد دانشبنیان اقدام کنند.
طاووسی با اشاره به راهبرد کلان سه نقشه جامع علمی کشور، توضیح داد: در این راهبرد بر ترویج فرهنگ و کسبوکار دانشبنیان و فرهنگآفرینی، افزایش نقش علم و فناوری در توانمندسازی و ارتقای بهرهوری در بخشهای صنعتی و تولیدی و تسهیل و کارآمدسازی فرآیند عرضه و تقاضا و انتقال علم و فناوری تاکید شده است.
مدیر اجراییسازی ستاد نقشه جامع علمی کشور در ادامه به اهداف اصلی نقشه جامع علمی کشور در افق 1404 اشاره کرد و گفت: بر این اساس در اقتصاد دانشبنیان باید سهم تولید محصولات و خدمات مبتنی بر دانش و خدمات داخلی به بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی برسد، ضمن آنکه کشور باید به توسعه علم و فناوریهای نوین، نافع و متناسب با نیازهای نسبی کشور دست یابد.
وی مرجعیت علمی را از دیگر اهداف این نقشه نام برد و یادآور شد: دستیابی به جایگاه اول علم و فناوری در جهان اسلام، ارتقای جایگاه زبان فارسی در بین زبانهای بینالمللی و استقرار جامعه دانشبنیان، عدالتمحور و برخوردار از انسانهای شایسته از جمله تاکیدات این نقشه به شمار میرود.
طاووسی اضافه کرد: بر این اساس از 13 دستگاه دولتی خواسته شده است تا عملکرد خود را در حوزه اقتصاد مقاومتی ارائه دهند که در این راستا وزارتخانههای جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد دانشگاهی تاکنون گزارشهای خود را در این زمینه عرضه نکردهاند.
به اعلام وی، وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، راه و شهرسازی، نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقتصاد و امور دارایی، کار و امور اجتماعی، سازمان مدیریت و برنامهریزی و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گزارشهای خود را در این خصوص ارائه کردهاند.
انتهای پیام
مرجع گزارش